Hakkımızda > Işın AKI Makaleler

  Ana Sayfa
  Hakkımızda
   Başarı Danışmanlığı
   Vizyon Misyon
   Basında Biz
  Faaliyetlerimiz
   Psikolojik Danışma
   Uyguladığımız Testler
   Sınav Danışmanlığı
   Kariyer Danışmanlığı
  Eğitimlerimiz
  Işın AKI Makaleler
  E-Bültenler
  İletişim İrtibat


Dans ve Düşünce

Dans konusunda çalışmalar yapan Yale Üniv. Prof. Anderson sadece beyinden gelen hareketle kan ve sinir kuvvetleri vücudun istenilen kısımlarına gönderilir. Düşüncenin bütün beden hareketlerine hakim olduğunu diz kapağı kasıyla kanıtlayabilirim der. Jig adı verilen dans diz kapağını kıvırarak yapılır. Bu dansı yatarken hayali olarak yaparken ayaklar hiç oynamadığı kaslarda da hareket görülmediğği halde diz kapağının kası şişmiştir. O halde düşünce yoluyla diz kapağına kan gittiği görülmektedir. Bu deney Jig dansı yapıldığı zamanlar kasların beyinden gelen kuvvetle desteklendiğini kanıtlamaktadır.

Kendi adını taşıyan jimnastik aletinin yaratıcısından, düşüncenin etkisi altında bulunmayan beden hareketlerinden pek az verim alınabileceğini düşüncenin yönetimi altında yapılan küçük egzersizlerin vücuda zindelik ve kuvvet verdiğini kanıtlamıştır.

Prof. Anderson zeka yardımıyla oynanan spor oyunlarının bilinçsiz yapılan jimnastik hareketlerinden daha verimli olduğunu kanıtladı. Düşünceyle çalışanların bilinçsizce yaptıkları sıradan yürüyüşlerin beyinde biriken kanı aşağı çekmeye yetrmediği için pek az yarar sağladığı halbuki amaçlı yapılan hızlı yürüyüşlerin kanı dizlere gönderip diz kaslarını kuvvetlendirdiği yine Anderson ‘ un çalışmalarıyla belirlenmİştir.

Düşüncenin etkisi ile ilgili Anderson ‘ un yaptığı deneyi inceleyelim.

Bir öğrenci tartıya çıkarılır. Vücudun ağırlık merkezi tartının tam ortasına getirilir. Matematik problemleri sorulur, alıdan çözmesi istenir. Kan beyne çıkınca kanın ağırlığı teraziyi o yana iter. Öğrencinin 9 rakamıyla yaptığı çarpım işlemleri 5 rakamıyla yaptığı çarpım işlemlerine oranla tartıda daha büyük bir eğim oluşturur. Genelde zihin ne kadar çok çalışırsa tartının eğimi de o kadar artmıştır.

Düşüncenin kaslara etkisi için 11 öğrencinin sağ ve sol kollarının kuvvetlerini ölçmüş. Sağ kollarının ortalama kuvveti 111, sol kollarının ise 97 libre olduğu görülmüş. Bir hafta sadece sağ elle özel egzersizler yaptırılmış, sonra iki kolun kuvveti yeniden ölçülmüş. Sağ kolun ortalama kuvvetinin 6 libre, idman yapmamış sol kolun ise 7 libre arttığı görülmüştür. Bu deney sonunda anlaşılan, düşüncenin jimnastik hareketleriyle birleşen etkisi sadece çalışan kasları değil, beynin kontrolünde bulunan diğer kasları da etkilediği ortaya çıkmıştır.

Düşüncelerimizin ne kadar etkili olduğunu bu deneyle gördük. Düşüncelerimiz akan bir su gibi…Doğru akıtırsak olumlu sonuçlar alabiliriz.